Social Media;

Voor dat er internet was, ging men bij elkaar zitten om te kletsen, het over zaken te hebben of gewoon lol met elkaar te beleven. Dit is nog zeker van kracht, maar is voor velen al gedigitaliseerd. Het is een onmiskenbaar iets geworden voor bijna ieder individu, en zeker voor ieder modern bedrijf…

Het begin

Social Media is van origine ontstaan in 2002, waarbij de website ‘Friendster’ werd gelanceerd. Dit was een Sociaal Netwerk site met 1 miljoen profielen. Na Friendster volgen andere Social Media zoals LinkedIN (2003), Facebook (2004) en Hyves (2004). Veel meer was er op dat moment niet aan Social Media. Wel maakten deze websites een grote bloei, men vond het interessant snel met elkaar te communiceren via een chatbericht vanuit je huiskamer. Al snel gingen ook veel jongeren op Social Media, die er naar mate meer gebruik van gingen maken dan de ouderen.

"Men vond het interessant snel met elkaar te kunnen communiceren via een chatberichtje vanuit je huiskamer."

Waar staan we nu met Social Media?

Op dit moment is het online socializen maar al te belangrijk geworden. Weliswaar bracht het ook veel problemen met zich mee, denk aan cyber-pesten, minder activiteit in de ‘realiteit’ en jongeren die niets anders doen dan hun Instagram of Facebook feed checken. Je wilt altijd op de hoogte zijn van alle nieuwtjes die in de wereld gebeuren.

Maar niet alleen de particulieren maakt er gebruik van, ook bedrijven moeten actief zijn willen ze meer aandacht krijgen voor hun business. Wanneer een bedrijf geen gebruik maakt van Social Media wordt dit al snel als een ‘gemis’ gezien. Het is van groot belang om je bedrijf te koppelen aan de Social Media kanalen die aansluiten bij de doelgroep.

Je website voorzien van Social Media? Wij nemen deze taak graag in handen!

Waar gaat Social Media naartoe?

Social Media heeft ook tegenwoordig een enorme impact gemaakt op het Sociale netwerk van individuen. Velen leren nieuwe mensen kennen via Facebook, anderen verliezen er veel mensen mee. Je gedrag op Social Media kan gemakkelijk tot ‘Sociale Psychologie’ worden gerekend, het is namelijk een heel ander soort gedrag. Je zit namelijk (meestal) stil, en leest in je hoofd de soms extremistische, opmerkelijke of grappige teksten en plaatjes waarmee je continu wordt geprikkeld. Het opmerkelijke gedrag van een individu op Social Media kan heel verschillend worden opgevat. Het is belangrijk om goed op te letten wat je zegt of post. ‘Voor je het weet leest iedereen om je heen die ene verkeerde opmerking op Facebook.’

social-media

Als bedrijf is het een ander verhaal, er zijn genoeg voorbeelden van bedrijven die zeer extremistische of aparte berichten op Social Media postten, die compleet verkeerd werden opgevat door het publiek. Belangrijk is om de DO en DONT’S te weten van Social Media als bedrijf zijnde.

Buiten deze aspecten is Social Media natuurlijk een fantastisch middel voor de vrije tijd, lekker doelloos in die 15 minuten pauze door je tijdlijn heen scrollen kent iedereen, en doet ook iedereen. Zelfs onbewust…

Overall kan je zeggen dat Social Media zeker een groot onderdeel is geworden van onze samenleving. En als jij net degene bent die niets met Social Media te maken wil hebben, stel je dan de vraag; Hoe up-to-date ben jij in je kring?

Deel deze blog via Social Media!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

TodayOnline - Wij helpen je met het digitaliseren van jouw bedrijf

'Start Today, Start Online'